top of page

BEREKEN JE PERFECTE SCHOENMAAT

Online schoenen kopen is lastig. Zeker wanneer het een merk is waar je nog niet bekend mee bent en je niet zeker weet welke maat je moet hebben. Hieronder delen wij meetinstructies voor het berekenen van je schoenmaat. Niet alleen de lengtemaat, maar ook de wijdtemaat en schachtmaat. Zo is de kans het grootst dat jouw bestelde schoenen perfect aansluiten en je er lang plezier van hebt. 

DoubleVShoes-schoenmaat-wijdtemaat-opmet

Lengtemaat opmeten

De schoenmaten op de Double V website zijn 'Franse maten'. Deze maatvoering is het meest voorkomend in ons land. Om je Franse schoenmaat te bepalen meet je de lengte van je voet in millimeters. Van je hiel tot aan je tenen. Aan de hand van onderstaande tabel kun je vervolgens deze afmeting omzetten naar je lengtemaat qua schoenen. 

Wijdtemaat opmeten

Iedere voet is anders. Dus waarom zou alleen de lengtemaat belangrijk zijn wanneer je schoenen koopt? Ook de breedte van je voet is belangrijk voor je schoenkeuze. Daarom zijn de meeste schoenen van Double V verkrijgbaar in twee breedtematen: G en H. Welk maat je nodig hebt kun je makkelijk berekenen met een meetlint.

 

Plaats het meetlint horizontaal om de bal van je voet. Dit is het breedste gedeelte. Zorg dat er geen spanning op het meetlint staat en lees vervolgens het aantal millimeters af. Aan de hand van onderstaande tabel kun je vervolgens deze afmeting omzetten naar je wijdtemaat. 

 

Schachtmaat opmeten

Bij hoge laarzen kan het voorkomen dat er verschillende schachtmaten beschikbaar zijn. Om te bepalen welke maat goed is meet je de omvang van je kuit. Schachtmaten worden als volgt weergegeven:

S = 34cm
M = 37cm
L = 39 - 40cm
XL = 43cm
XXXL = 47cm

DoubleVShoes-schoenmaat-wijdtemaat-opmet
bottom of page